WhatPulse Forums » Support » Client software v » [FIXED] BUG: Client restarts every 17 minutes due to not detecting network adapter Welcome back, Guest.


Thread Closed 
 
Thread Rating:
  • 3 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[FIXED] BUG: Client restarts every 17 minutes due to not detecting network adapter
07-02-2017, 07:20 PM (This post was last modified: 07-08-2017 07:33 PM by smitmartijn.)
Post: #1
Bug [FIXED] BUG: Client restarts every 17 minutes due to not detecting network adapter
I saw that the new 2.8 update rolled out, so I go through the download and installation process. Nothing wrong there. I let Whatpulse run, while I surf through the internet a bit and try some games. Keep in mind, my client is set to pulse on startup, and ONLY on startup, not every hour or after a certain number of keystrokes. I go back to my game, and then after a few minutes, I see the Whatpulse tray icon show up again, saying "Pulse succeeded!" Odd. I go back, and then after a while, the icon appears once more. So I display all the tray icons on my taskbar, but then I start seeing extra Whatpulse icons, some once I hover over, they disappear. If I have the main window open as it's about to do its restart cycle, I can see the window closing, and then another Whatpulse tray icon appears with the message "Pulse succeeded!"

To answer the support questions and help narrow down the situation...
(1) I am running Whatpulse 2.8 (no beta updates have rolled out AFAIK).
(2) My OS is Windows 7 Professional x64 SP1.
(3) I did a clean reinstall of WinPCap 4.1.3 and even though it required me to close Whatpulse entirely, the re-installation did go successfully.
(4) My user account on the computer is under User, and I believe even as an Administrator, the issue would persist.
(5) The client itself doesn't tell me what is happening, but when I looked under watchdog.log I noticed something interesting in this screenshot...
[Image: 0ZpCYiR.png]
The blue highlighted text is just from today. It happens to restart approximately on a 17 minute cycle.
(6) The only programs I had running as this started to occur were BizHawk 1.13.0 and Discord. I never had issues with either two applications causing Whatpulse to behave erratically like this.

My network adapter is Broadcom NetXtreme 57xx Gigabit, and under the Network tab of the main window, it's blank. I unchecked "Show only active interfaces" and next to my network adapter, there is no download or upload speed listed. Solution would typically be to reinstall WinPCap once more. Did that, restarted PC, get Whatpulse running again, and every 17 minutes after the client starts, it STILL keeps restarting.
I uploaded the app.log onto Dropbox so staff members can take a look at what really is causing the problem.
https://www.dropbox.com/s/jq6k6dy1732cobl/app.log?dl=0
Find all posts by this user
07-02-2017, 09:15 PM
Post: #2
RE: BUG: Client restarts every 17 minutes due to not detecting network adapter correc
Same problem here with 2.8 on Win 7. I just noticed the tray icons building up, with the leftover old ones disappearing when I mouse over them. My app.log shows it trying every 30s, same as yours:

Code:
03-07-2017 08:50:46.380 DEBUG Found new interface:  11 "ethernet_6" "30:85:A9:8D:9B:12" "Realtek PCIe Gigabit"
03-07-2017 08:50:46.380 DEBUG PcapNetworkTrafficMonitor: Starting interface  11
03-07-2017 08:50:46.384 DEBUG Couldn't open device  "\\Device\\NPF_ethernet_6" : Error opening adapter: The system cannot find the device specified. (20)
03-07-2017 08:50:46.384 DEBUG Possibly Win10Pcap detected, switching device name so it'll work!
03-07-2017 08:50:46.385 DEBUG Still couldn't open device  "ethernet_6" : Error opening adapter: The system cannot find the device specified. (20)
03-07-2017 08:50:49.948 DEBUG Network-ports.csv: Unknown protocol ( "DCCP" ) found on line "4677" , ignoring it.
03-07-2017 08:50:49.948 DEBUG Read file 'network-ports.csv' for port (TCP/UDP) translations. Read 5756 lines, added 5586 tcp and 5453 udp records.
03-07-2017 08:51:13.736 DEBUG Stopping PcapNetworkTrafficMonitor..
03-07-2017 08:51:13.736 DEBUG Starting PcapNetworkTrafficMonitor..
03-07-2017 08:51:13.736 DEBUG Found new interface:  11 "ethernet_6" "30:85:A9:8D:9B:12" "Realtek PCIe Gigabit"
03-07-2017 08:51:13.736 DEBUG PcapNetworkTrafficMonitor: Starting interface  11
03-07-2017 08:51:13.741 DEBUG Couldn't open device  "\\Device\\NPF_ethernet_6" : Error opening adapter: The system cannot find the device specified. (20)
03-07-2017 08:51:13.741 DEBUG Possibly Win10Pcap detected, switching device name so it'll work!
03-07-2017 08:51:13.741 DEBUG Still couldn't open device  "ethernet_6" : Error opening adapter: The system cannot find the device specified. (20)
03-07-2017 08:51:43.750 DEBUG Stopping PcapNetworkTrafficMonitor..
03-07-2017 08:51:43.750 DEBUG Starting PcapNetworkTrafficMonitor..
03-07-2017 08:51:43.750 DEBUG Found new interface:  11 "ethernet_6" "30:85:A9:8D:9B:12" "Realtek PCIe Gigabit"

I tried reinstalling the beta I was using and it refused to downgrade, but it didn't explain what the consequences would be in terms of lost stats if I did go back to that version. I'm happy to stick with 2.8 though since it's counting all the other stats just fine and I'm not bothered about network ones.

[Image: bigbanner2.gif]
Visit this user's website Find all posts by this user
07-02-2017, 09:24 PM
Post: #3
RE: BUG: Client restarts every 17 minutes
Yes! I can confirm this issue, have this problem on my desktop too.

Don't know if it is due network adapter?
Find all posts by this user
07-02-2017, 09:25 PM
Post: #4
RE: Client restarts every 17 minutes due to not detecting network adapter correctly
I'm having the same issue as described, but running Windows 10 Pro x64. I do not have WinPCap installed (not tracking network info) but everything else does appear to be working okay. It's just annoying to have a ton of WhatPulse icons build up in my systray, though they disappear onmouseover.
Find all posts by this user
07-03-2017, 06:51 AM (This post was last modified: 07-03-2017 06:52 AM by FutureBreed.)
Post: #5
RE: BUG: Client restarts every 17 minutes
Yep, same problem on my both PCs (both with Win 10)
Find all posts by this user
07-03-2017, 06:57 AM
Post: #6
RE: BUG: Client restarts every 17 minutes due to not detecting network adapter correc
(07-02-2017 09:15 PM)Bloopy Wrote:  I tried reinstalling the beta I was using and it refused to downgrade, but it didn't explain what the consequences would be in terms of lost stats if I did go back to that version.

I don't know what the consequences are, but if you open your database in an SQLite editor, you can change the user_version pragma from 6 to 5 and the downgrade will work. Try at your own risk if the icons get too annoying :shrug:
Find all posts by this user
07-03-2017, 09:25 AM
Post: #7
RE:Client restarts every 17 minutes due to not detecting network adapter correctly
Same issue here!
Find all posts by this user
07-03-2017, 10:58 AM (This post was last modified: 07-03-2017 10:59 AM by Echo51.)
Post: #8
RE: BUG: Client restarts every 17 minutes
Can also confirm, many icons show up in taskbar from the crashed/restarted client since latest update(2.8). Network adaptor is normal integrated ethernet on motherboard, no wifi or other card installed.



Code:
03-07-2017 12:54:29.608 DEBUG Found new interface:  3 "ethernet_0" "E0:3F:49:13:4F:F4" "Realtek PCIe Gigabit"
03-07-2017 12:54:29.608 DEBUG PcapNetworkTrafficMonitor: Starting interface  3
03-07-2017 12:54:29.620 DEBUG Couldn't open device  "\\Device\\NPF_ethernet_0" : Error opening adapter: The system cannot find the device specified. (20)
03-07-2017 12:54:29.621 DEBUG Possibly Win10Pcap detected, switching device name so it'll work!
03-07-2017 12:54:29.625 DEBUG Still couldn't open device  "ethernet_0" : Error opening adapter: The system cannot find the device specified. (20)
03-07-2017 12:54:29.672 DEBUG Network-ports.csv: Unknown protocol ( "DCCP" ) found on line "4677" , ignoring it.
03-07-2017 12:54:29.676 DEBUG Read file 'network-ports.csv' for port (TCP/UDP) translations. Read 5756 lines, added 5586 tcp and 5453 udp records.
03-07-2017 12:54:57.279 DEBUG Stopping PcapNetworkTrafficMonitor..
03-07-2017 12:54:57.279 DEBUG Starting PcapNetworkTrafficMonitor..
03-07-2017 12:54:57.281 DEBUG Found new interface:  3 "ethernet_0" "E0:3F:49:13:4F:F4" "Realtek PCIe Gigabit"
03-07-2017 12:54:57.281 DEBUG PcapNetworkTrafficMonitor: Starting interface  3
03-07-2017 12:54:57.284 DEBUG Couldn't open device  "\\Device\\NPF_ethernet_0" : Error opening adapter: The system cannot find the device specified. (20)
03-07-2017 12:54:57.284 DEBUG Possibly Win10Pcap detected, switching device name so it'll work!
03-07-2017 12:54:57.285 DEBUG Still couldn't open device  "ethernet_0" : Error opening adapter: The system cannot find the device specified. (20)
Find all posts by this user
07-03-2017, 11:28 AM
Post: #9
RE: BUG: Client restarts every 17 minutes
Same issue with exact same log messags on Win7 x64 SP1, WinPcap 4.1.3. Worked fine with previous 2.7.1.

app.log:
Code:
03-07-2017 12:44:04.245 DEBUG Starting PcapNetworkTrafficMonitor..
03-07-2017 12:44:04.246 DEBUG LowLevelHookHandler starting
03-07-2017 12:44:04.246 DEBUG Enabling lowlevel input hooks
03-07-2017 12:44:04.258 DEBUG Found new interface:  11 "ethernet_6" "18:66:DA:20:A3:D4" "Intel (2) I219-LM"
03-07-2017 12:44:04.258 DEBUG PcapNetworkTrafficMonitor: Starting interface  11
03-07-2017 12:44:04.267 DEBUG Couldn't open device  "\\Device\\NPF_ethernet_6" : Error opening adapter: Das System kann das angegebene Ger?t nicht finden. (20)
03-07-2017 12:44:04.267 DEBUG Possibly Win10Pcap detected, switching device name so it'll work!
03-07-2017 12:44:04.269 DEBUG Still couldn't open device  "ethernet_6" : Error opening adapter: Das System kann das angegebene Ger?t nicht finden. (20)
03-07-2017 12:44:04.269 DEBUG Found new interface:  12 "ethernet_9" "EC:08:6B:04:3D:BD" "Gigabit PCI Express"
03-07-2017 12:44:04.269 DEBUG PcapNetworkTrafficMonitor: Starting interface  12
03-07-2017 12:44:04.278 DEBUG Couldn't open device  "\\Device\\NPF_ethernet_9" : Error opening adapter: Das System kann das angegebene Ger?t nicht finden. (20)
03-07-2017 12:44:04.278 DEBUG Possibly Win10Pcap detected, switching device name so it'll work!
03-07-2017 12:44:04.280 DEBUG Still couldn't open device  "ethernet_9" : Error opening adapter: Das System kann das angegebene Ger?t nicht finden. (20)
03-07-2017 12:44:04.333 DEBUG Network-ports.csv: Unknown protocol ( "DCCP" ) found on line "4677" , ignoring it.
03-07-2017 12:44:04.336 DEBUG Read file 'network-ports.csv' for port (TCP/UDP) translations. Read 5756 lines, added 5586 tcp and 5453 udp records.
03-07-2017 12:44:31.405 DEBUG Stopping PcapNetworkTrafficMonitor..
03-07-2017 12:44:31.406 DEBUG Starting PcapNetworkTrafficMonitor..
03-07-2017 12:44:31.424 DEBUG Found new interface:  11 "ethernet_6" "18:66:DA:20:A3:D4" "Intel (2) I219-LM"
03-07-2017 12:44:31.424 DEBUG PcapNetworkTrafficMonitor: Starting interface  11
03-07-2017 12:44:31.440 DEBUG Couldn't open device  "\\Device\\NPF_ethernet_6" : Error opening adapter: Das System kann das angegebene Ger?t nicht finden. (20)
03-07-2017 12:44:31.440 DEBUG Possibly Win10Pcap detected, switching device name so it'll work!
03-07-2017 12:44:31.442 DEBUG Still couldn't open device  "ethernet_6" : Error opening adapter: Das System kann das angegebene Ger?t nicht finden. (20)
03-07-2017 12:44:31.443 DEBUG Found new interface:  12 "ethernet_9" "EC:08:6B:04:3D:BD" "Gigabit PCI Express"
03-07-2017 12:44:31.443 DEBUG PcapNetworkTrafficMonitor: Starting interface  12
03-07-2017 12:44:31.451 DEBUG Couldn't open device  "\\Device\\NPF_ethernet_9" : Error opening adapter: Das System kann das angegebene Ger?t nicht finden. (20)
03-07-2017 12:44:31.451 DEBUG Possibly Win10Pcap detected, switching device name so it'll work!
03-07-2017 12:44:31.453 DEBUG Still couldn't open device  "ethernet_9" : Error opening adapter: Das System kann das angegebene Ger?t nicht finden. (20)
03-07-2017 12:44:47.986  WARN Unable to find videocard in our database with vendor  "1002" , device  "6608"  and subsys  "21201028"
03-07-2017 12:44:58.882 DEBUG Stopping PcapNetworkTrafficMonitor..
03-07-2017 12:44:58.882 DEBUG Starting PcapNetworkTrafficMonitor..
03-07-2017 12:44:58.903 DEBUG Found new interface:  11 "ethernet_6" "18:66:DA:20:A3:D4" "Intel (2) I219-LM"
03-07-2017 12:44:58.903 DEBUG PcapNetworkTrafficMonitor: Starting interface  11
03-07-2017 12:44:58.921 DEBUG Couldn't open device  "\\Device\\NPF_ethernet_6" : Error opening adapter: Das System kann das angegebene Ger?t nicht finden. (20)
03-07-2017 12:44:58.921 DEBUG Possibly Win10Pcap detected, switching device name so it'll work!
03-07-2017 12:44:58.923 DEBUG Still couldn't open device  "ethernet_6" : Error opening adapter: Das System kann das angegebene Ger?t nicht finden. (20)
03-07-2017 12:45:01.467 DEBUG Stopping PcapNetworkTrafficMonitor..
03-07-2017 12:45:01.467 DEBUG Starting PcapNetworkTrafficMonitor..
03-07-2017 12:45:01.488 DEBUG Found new interface:  11 "ethernet_6" "18:66:DA:20:A3:D4" "Intel (2) I219-LM"
03-07-2017 12:45:01.488 DEBUG PcapNetworkTrafficMonitor: Starting interface  11
03-07-2017 12:45:01.510 DEBUG Couldn't open device  "\\Device\\NPF_ethernet_6" : Error opening adapter: Das System kann das angegebene Ger?t nicht finden. (20)
03-07-2017 12:45:01.510 DEBUG Possibly Win10Pcap detected, switching device name so it'll work!
03-07-2017 12:45:01.517 DEBUG Still couldn't open device  "ethernet_6" : Error opening adapter: Das System kann das angegebene Ger?t nicht finden. (20)
03-07-2017 12:45:02.451 DEBUG Stopping PcapNetworkTrafficMonitor..

watchdog.log
Code:
03-07-2017 12:26:59.146  INFO Restarting WhatPulse client!
03-07-2017 12:44:00.044  INFO Restarting WhatPulse client!
03-07-2017 13:02:49.891  INFO Restarting WhatPulse client!
03-07-2017 13:19:50.748  INFO Restarting WhatPulse client!
etc
Find all posts by this user
07-03-2017, 12:47 PM (This post was last modified: 07-03-2017 12:48 PM by MathewS.)
Post: #10
BUG: Client restarts every 17 minutes due to not detecting network adapter correctly
Just updated this morning, and having the same issue.

Win 7 Pro x64

Code:
03-07-2017 13:44:55.724 DEBUG Found new interface:  11 "ethernet_6" "F8:CA:B8:4A:1B:C3" "Intel I217-LM"
03-07-2017 13:44:55.724 DEBUG PcapNetworkTrafficMonitor: Starting interface  11
03-07-2017 13:44:55.740 DEBUG Couldn't open device  "\\Device\\NPF_ethernet_6" : Error opening adapter: The system cannot find the device specified. (20)
03-07-2017 13:44:55.740 DEBUG Possibly Win10Pcap detected, switching device name so it'll work!
03-07-2017 13:44:55.744 DEBUG Still couldn't open device  "ethernet_6" : Error opening adapter: The system cannot find the device specified. (20)
03-07-2017 13:45:02.521 DEBUG GetModuleFileNameEx failed for processId:  24736 0
03-07-2017 13:45:02.522 DEBUG GetModuleFileNameEx failed for processId:  21608 0
03-07-2017 13:45:25.750 DEBUG Stopping PcapNetworkTrafficMonitor..
03-07-2017 13:45:25.751 DEBUG Starting PcapNetworkTrafficMonitor..
03-07-2017 13:45:25.834 DEBUG Found new interface:  11 "ethernet_6" "F8:CA:B8:4A:1B:C3" "Intel I217-LM"
03-07-2017 13:45:25.835 DEBUG PcapNetworkTrafficMonitor: Starting interface  11
03-07-2017 13:45:25.851 DEBUG Couldn't open device  "\\Device\\NPF_ethernet_6" : Error opening adapter: The system cannot find the device specified. (20)
03-07-2017 13:45:25.851 DEBUG Possibly Win10Pcap detected, switching device name so it'll work!
03-07-2017 13:45:25.855 DEBUG Still couldn't open device  "ethernet_6" : Error opening adapter: The system cannot find the device specified. (20)

Code:
03-07-2017 12:59:31.309  INFO Restarting WhatPulse client!
03-07-2017 13:16:42.046  INFO Restarting WhatPulse client!
03-07-2017 13:33:52.938  INFO Restarting WhatPulse client!
Find all posts by this user
Thread Closed 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Under-reported Network Statistics abpop 11 1,167 02-06-2019 09:02 AM
Last Post: Trapton
  [FIXED-SOON] Huge UI WP 2.8 Capt.Crash 9 4,897 11-19-2018 09:44 AM
Last Post: Daizor
Sad Linux Client Installation(Ubuntu 18.04) ThatBlazyScouter 4 903 11-09-2018 11:27 AM
Last Post: phrenq
  New Computer - Client Tranfer? Soxboy123 0 702 06-22-2018 07:26 PM
Last Post: Soxboy123
  Client numbers are incorrect and way higher than online numbers Canelo_93 0 702 06-02-2018 03:58 PM
Last Post: Canelo_93
Exclamation [Workaround, Not Solved] Pulsing Not Working, v2.8.3, Win10 fAEth 5 1,919 05-06-2018 07:47 AM
Last Post: smitmartijn
  no local install of the client compaqkey 3 1,431 03-28-2018 09:18 PM
Last Post: smitmartijn
  [FIXED] WhatPulse 2.8.2 is not counting keys on Mac iOChris 1 1,182 02-27-2018 04:14 PM
Last Post: iOChris
  My WP client refuses to stay open Afrousel 3 1,417 02-22-2018 07:36 PM
Last Post: smitmartijn
  Geek Window bug! gmantsang 0 925 01-31-2018 03:13 PM
Last Post: gmantsang

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)