WhatPulse Forums » Support » Client software v » WP 2.8 Network issues Welcome back, Guest.


Thread Closed 
 
Thread Rating:
  • 4 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WP 2.8 Network issues
07-02-2017, 04:51 PM (This post was last modified: 07-02-2017 06:13 PM by TehMoff.)
Post: #1
WP 2.8 Network issues
Just updated to the new 2.8 version and ran into issues at once. My network adapter is simply gone (see image).
Tried to reinstall it, reboot the computer etc. Same thing, no matter what or where I click the adapter/apps won't appear and thus no bandwidth use is logged.
Doesn't matter if I uncheck the "show only active interfaces" box, still blank :/

My network adapter on this particular computer is a "Intel Ethernet Connection (2) I219-V", haven't dared to try the update it on my other computers yet.

Meanwhile I can't seem to find where to download 2.7.1 so I can downgrade until the issue is fixed Sad

*edit*

Found 2.7.1 ( http://whatpulse.org/files/whatpulse-win-2.7.1.exe ) and installed it - works as usual there.
Also noticed some issue with 2.8 where it creates 2 or more icons in the systray. I guess it's crashing but I'm not seeing any error messages, and as soon as I hoover with my mouse over the extra icons they disappear.


Attached File(s)
.png  2017-07-02 18_48_26-WhatPulse 2.8.png (Size: 36.22 KB / Downloads: 183)
Find all posts by this user
07-02-2017, 04:52 PM
Post: #2
RE: WP 2.8 Network issues
Try reinstalling WinPcap, on which the client depends: https://www.winpcap.org/install/bin/WinPcap_4_1_3.exe
Visit this user's website Find all posts by this user
07-02-2017, 04:58 PM
Post: #3
RE: WP 2.8 Network issues
(07-02-2017 04:52 PM)smitmartijn Wrote:  Try reinstalling WinPcap, on which the client depends: https://www.winpcap.org/install/bin/WinPcap_4_1_3.exe

Thanks for the quick reply! I just tried installing WinPcap, rebooted etc - still looks the same Sad

Any more info I can give you that would help finding the issue?
Find all posts by this user
07-02-2017, 05:01 PM (This post was last modified: 07-02-2017 05:02 PM by marenello1159.)
Post: #4
RE: WP 2.8 Network issues
I'm having the same issue except when I uncheck "show only active interfaces", they are still there, just showing as inactive for some reason. I've tried reinstalling WinPcap but it hasn't resolved the issue.
Find all posts by this user
07-02-2017, 07:14 PM
Post: #5
RE: WP 2.8 Network issues
Having the same issue. Reinstalling winpcap had no effect.
Find all posts by this user
07-02-2017, 07:38 PM (This post was last modified: 07-02-2017 07:39 PM by Cajs.)
Post: #6
RE: WP 2.8 Network issues
Also having the issue. I can see the interfaces, but it's not counting the data anymore.
http://files.creativefolks.co.uk/Other/9...024326.png

It was before the update.

--- edit ---

Reinstalled whatpulse + winPcap and restarted machine, no effect.
Find all posts by this user
07-02-2017, 08:40 PM
Post: #7
RE: WP 2.8 Network issues
Same issue also.
Find all posts by this user
07-02-2017, 09:04 PM
Post: #8
RE: WP 2.8 Network issues
I am also experiencing this issue across my Windows 10 machines. 2.8 does not appear to like USB wifi adapters. However, it worked well when I tested the last 2.8 beta build.
Find all posts by this user
07-03-2017, 03:39 AM (This post was last modified: 07-03-2017 03:48 AM by abpop.)
Post: #9
RE: WP 2.8 Network issues
I am having the same issue. Restarting the client and uninstalling/reinstalling it also had no effect.

(07-02-2017 04:52 PM)smitmartijn Wrote:  Try reinstalling WinPcap, on which the client depends: https://www.winpcap.org/install/bin/WinPcap_4_1_3.exe

I just tried that, to no avail. Any other suggestions?
Find all posts by this user
07-03-2017, 03:55 AM (This post was last modified: 07-03-2017 03:59 AM by Moise..)
Post: #10
RE: WP 2.8 Network issues
same for me :-( and downgrade not allowed?
Find all posts by this user
Thread Closed 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Under-reported Network Statistics abpop 11 1,167 02-06-2019 09:02 AM
Last Post: Trapton
  2.8.1 issues on Ubuntu sim642 2 2,117 04-11-2018 10:56 AM
Last Post: dgw
  [CLOSED] Network traffic not recorded on Ubuntu 16.04 LTS GnaXi 6 5,737 12-30-2017 09:31 AM
Last Post: cheeseandcereal
  V. 2.8.1 - Network monitoring extremely unrealiable on Linux fishie 2 1,588 11-23-2017 12:13 AM
Last Post: fishie
  [CLOSED] No network interface detected in 2.8.1 mewturn 8 5,110 07-31-2017 05:59 PM
Last Post: smitmartijn
  Network Usage Not Accurate? UsaraDark 0 1,577 07-20-2017 06:58 PM
Last Post: UsaraDark
Bug [FIXED] BUG: Client restarts every 17 minutes due to not detecting network adapter JigglyKing37 15 9,821 07-08-2017 07:33 PM
Last Post: smitmartijn
  [FIXED] Whatpulse 2.8 is not counting any network traffic Ractaros96 4 4,354 07-04-2017 02:04 AM
Last Post: Ractaros96
  [FIXED IN 2.8] Incorrect Network Upload/Download cahern7 15 10,690 04-07-2017 07:25 AM
Last Post: donwessie
  [CLOSED] Mac client, network traffic reading but not pulsing dacheat 1 2,452 05-23-2016 02:11 PM
Last Post: smitmartijn

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)