WhatPulse Forums » Support » Client software v » [Edited] Whatpulse does not work with libssl-dev 1.1.0 Welcome back, Guest.


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Edited] Whatpulse does not work with libssl-dev 1.1.0
12-12-2016, 09:57 PM (This post was last modified: 12-15-2016 04:49 AM by jhepburn.)
Post: #1
[Edited] Whatpulse does not work with libssl-dev 1.1.0
Greetings,

This has started happening on two different computers both running Debian Testing:

Whatpulse 2.7.1 fails with the message "AES functions not available. Is OpenSSL library present?"

Normally, this seems to be a failure to have libssl-dev installed. I have libssl-dev 1.1.0 installed.

[Edited] I have downgraded to libssl-dev 1.0.1 and Whatpulse runs perfectly again - but to continue counting keystrokes, I had to pulse, then delete my local data files and start afresh.

Jonathan
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-08-2017, 09:07 PM
Post: #2
RE: [Edited] Whatpulse does not work with libssl-dev 1.1.0
I'm getting exactly the same issue on Kali Linux. Not much point in reverting to libssl-dev 1.0.1 either because of dependencies.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-09-2017, 05:44 PM
Post: #3
RE: [Edited] Whatpulse does not work with libssl-dev 1.1.0
I'm having the same issue, also on debian testing. The worst thing is that since whatpulse doesn't run, I won't be notified when they'll release 2.7.2 which will hopefully fix the error.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-27-2017, 05:26 PM
Post: #4
RE: [Edited] Whatpulse does not work with libssl-dev 1.1.0
The latest debian version still seems to be used libssl 1.0.0. Same goes for Ubuntu. This means the next client version will still be linked to libssl 1.0.0.

What happens when you symlink the new libssl.so.1.1.0 to the old libssl.so.1.0.0?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-07-2017, 11:11 PM
Post: #5
RE: [Edited] Whatpulse does not work with libssl-dev 1.1.0
Problem i have is when i upgrade Kali OS it installs libssl-dev 1.1.0, will have to see if i can install 1.0.0 alongside 1.1.0 without breaking stuff
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Updating from jessie to buster breaks whatpulse [GoT]Jewest 0 12 09-13-2019 12:27 PM
Last Post: [GoT]Jewest
  Whatpulse isn't running after upgrading Ubuntu 1geeky 0 92 08-06-2019 05:46 AM
Last Post: 1geeky
  Server error: Missing input! with whatpulse 2.8.4 on Win10 Franck.Dernoncourt 2 343 07-28-2019 08:11 PM
Last Post: Franck.Dernoncourt
  WhatPulse 64bit install on Lubuntu 19.04 SiKTheGreatOne 0 211 06-30-2019 02:49 AM
Last Post: SiKTheGreatOne
  WhatPulse not opening on Manjaro Linux (Arch distro) tboxley 4 580 05-26-2019 11:30 AM
Last Post: FamilienVater
  Whatpulse won't start, Unable to install crashRpt! Bai.Bing 0 227 05-24-2019 01:02 PM
Last Post: Bai.Bing
  Whatpulse is not recognizing internet traffic Lodisen 8 777 05-22-2019 05:35 PM
Last Post: Trapton
Exclamation giving pcap permissions breaks whatpulse ajencks1 0 320 04-18-2019 01:08 AM
Last Post: ajencks1
  [CLOSED] docker and whatpulse Sc0rian 16 4,812 11-12-2016 11:23 PM
Last Post: smitmartijn
  [SOLVED] Best solution for delaying whatpulse until after panel loads fennectech 1 884 09-15-2016 03:36 AM
Last Post: smitmartijn

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 3 Guest(s)