WhatPulse Forums » Support » Client software v » [Edited] Whatpulse does not work with libssl-dev 1.1.0 Welcome back, Guest.


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Edited] Whatpulse does not work with libssl-dev 1.1.0
12-12-2016, 09:57 PM (This post was last modified: 12-15-2016 04:49 AM by jhepburn.)
Post: #1
[Edited] Whatpulse does not work with libssl-dev 1.1.0
Greetings,

This has started happening on two different computers both running Debian Testing:

Whatpulse 2.7.1 fails with the message "AES functions not available. Is OpenSSL library present?"

Normally, this seems to be a failure to have libssl-dev installed. I have libssl-dev 1.1.0 installed.

[Edited] I have downgraded to libssl-dev 1.0.1 and Whatpulse runs perfectly again - but to continue counting keystrokes, I had to pulse, then delete my local data files and start afresh.

Jonathan
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-08-2017, 09:07 PM
Post: #2
RE: [Edited] Whatpulse does not work with libssl-dev 1.1.0
I'm getting exactly the same issue on Kali Linux. Not much point in reverting to libssl-dev 1.0.1 either because of dependencies.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-09-2017, 05:44 PM
Post: #3
RE: [Edited] Whatpulse does not work with libssl-dev 1.1.0
I'm having the same issue, also on debian testing. The worst thing is that since whatpulse doesn't run, I won't be notified when they'll release 2.7.2 which will hopefully fix the error.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-27-2017, 05:26 PM
Post: #4
RE: [Edited] Whatpulse does not work with libssl-dev 1.1.0
The latest debian version still seems to be used libssl 1.0.0. Same goes for Ubuntu. This means the next client version will still be linked to libssl 1.0.0.

What happens when you symlink the new libssl.so.1.1.0 to the old libssl.so.1.0.0?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-07-2017, 11:11 PM
Post: #5
RE: [Edited] Whatpulse does not work with libssl-dev 1.1.0
Problem i have is when i upgrade Kali OS it installs libssl-dev 1.1.0, will have to see if i can install 1.0.0 alongside 1.1.0 without breaking stuff
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Bug Whatpulse keeps me logging off shadowrune 0 69 05-04-2020 12:19 PM
Last Post: shadowrune
  “Cannot open shared object file” pops up when installing WhatPulse Gaurav Mall 0 111 04-22-2020 06:08 PM
Last Post: Gaurav Mall
  Cannot start WhatPulse using Ubuntu 19.10 Adrriii 7 994 03-31-2020 09:39 PM
Last Post: Lieutenant_Dan
Question [SOLVED] Manual Pulse-button does not work PeaceFreak 5 408 03-13-2020 04:14 PM
Last Post: PeaceFreak
  Cannot start Whatpulse successfully on Manjaro 18.1.4 (Arch Linux) anijatsu 2 607 01-12-2020 04:06 PM
Last Post: Adrriii
  Whatpulse could not find OpenSSL Adrriii 0 406 12-03-2019 12:52 AM
Last Post: Adrriii
  Having trouble running whatpulse on Neon Linux BlackWidow 1 522 12-03-2019 12:02 AM
Last Post: Adrriii
  Whatpulse crash [GoT]Jewest 3 893 10-28-2019 01:18 PM
Last Post: [GoT]Jewest
  Updating from jessie to buster breaks whatpulse [GoT]Jewest 2 720 10-28-2019 01:17 PM
Last Post: [GoT]Jewest
  Server error: Missing input! with whatpulse 2.8.4 on Win10 Franck.Dernoncourt 3 1,133 09-24-2019 10:56 PM
Last Post: kolah

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)