WhatPulse Forums » Support » Client software v » WIndows High CPU Usage Welcome back, Guest.


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WIndows High CPU Usage
01-20-2015, 02:23 PM, (This post was last modified: 01-21-2015, 10:26 PM by necenzurat.)
#1
Bug  WIndows High CPU Usage
Hello, i have installed V 2.5 and since the update it seems that it has a small problem, after some time, the monitor get's stuck, cannot enter it whatsoever and the CPU it's too damn high.
To resolve it, i have to close the app from the Task Manager, and restart it.

Platfomr: Windows 8.1 64

Edit screenshot: http://cl.ly/ZP8S
Reply
01-24-2015, 09:51 PM,
#2
RE: WIndows High CPU Usage
Hi,

Please uninstall WinPcap to see if that fixes it. If it does, reinstall that from: http://www.winpcap.org/
Reply
01-31-2015, 09:48 AM,
#3
RE: WIndows High CPU Usage
I have the same issue. I reinstalled WinPcap now and check whether it fix the problem.
Reply
01-31-2015, 06:29 PM,
#4
RE: WIndows High CPU Usage
Seems to work fine now! Smile
Reply
02-01-2015, 08:25 AM,
#5
RE: WIndows High CPU Usage
I was happy too early. CPU usage is high again.
Reply
02-18-2015, 07:41 PM,
#6
RE: WIndows High CPU Usage
I still have this issue. CPU percentage is constantly 25%. It usually occurs when laptop is battery powered
Reply
03-10-2015, 10:48 AM,
#7
RE: WIndows High CPU Usage
(02-18-2015, 07:41 PM)makaron Wrote: I still have this issue. CPU percentage is constantly 25%. It usually occurs when laptop is battery powered

Exact same issue here, Windows 8.1 but some difference.

I've got no problem when running it battery powered. Only when I plug it in the fan starts spinning and if I check indeed WhatPulse is using about ~13-15% CPU.
The icon stops working in the windows bar in the left bottom corner and with killing it in Task manager it runs just fine again.

I almost never quit my laptop but usually put it in hibernate.

I will try reinstalling winpcap and report back.
Reply
03-13-2015, 03:16 AM,
#8
RE: WIndows High CPU Usage
Having the same problem, tried reinstalling winpcap which accomplished nothing. Running it on an old Vista x64 laptop.
Reply
03-13-2015, 08:38 AM,
#9
RE: WIndows High CPU Usage
When you're having these issues, please try to test a bit with disabling the stats types. For example: disable input, restart the client and see if it makes a difference. If not, then disable networking, etc.
Reply
03-26-2015, 11:37 AM, (This post was last modified: 03-26-2015, 11:39 AM by True.)
#10
RE: WIndows High CPU Usage
After reïnstalling winpcap on 10th march I haven't had any issues since, until now. Testing again with disabling network, I assume disabling stats will remove those from my stats from now on?
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  bandwidth usage not being tracked khalby786 0 138 10-20-2021, 09:47 AM
Last Post: khalby786
  This Program Requires Windows Service Pack 1 or Later NefariousDestiny 1 536 09-20-2021, 07:27 PM
Last Post: NefariousDestiny
  No Download counting on high speeds iOChris 13 6,803 01-22-2021, 07:17 PM
Last Post: TehMoff
  Whatpulse Client and Windows 10 (20H2) d3FC0N 3 2,227 12-29-2020, 12:54 PM
Last Post: d3FC0N
Exclamation Constant 6 GB+ Ram Usage on MacOS teslasagan 6 2,585 09-06-2020, 08:52 PM
Last Post: teslasagan
  WhatPulse hangs and crashes on Windows startup td95 0 1,533 08-17-2020, 07:20 AM
Last Post: td95
  High CPU Usage - On wake-up ClayC 9 6,245 06-19-2020, 10:22 PM
Last Post: FamilienVater
  Lastest Windows Build Breaks WinPcap Drake356 1 2,336 03-04-2020, 07:26 PM
Last Post: smitmartijn
  Heatmap On = High CPU Usage Dark_wizzie 3 3,910 03-19-2017, 07:28 AM
Last Post: Dark_wizzie
Information [CLOSED] Mouse distance counter in Windows client. TigraPolosatiy 1 3,152 02-27-2017, 05:30 PM
Last Post: smitmartijn

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)