WhatPulse Forums » Support » Client software v » [SOLVED] [WIndows7x64]Network statistics not pulsing properly Welcome back, Guest.


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SOLVED] [WIndows7x64]Network statistics not pulsing properly
12-24-2014, 01:36 AM, (This post was last modified: 12-31-2014, 03:34 PM by smitmartijn.)
#1
[SOLVED] [WIndows7x64]Network statistics not pulsing properly
I get weekly statistics updates from Whatpulse in my email, and to my surprise, it tells me that my download and upload are zero. I check my Whatpulse client and it seems like my network interface is being recorded properly. When I check My Stats, all my pulses say Download 0.00MB and Upload 0.00MB. Here are some images for clarity. http://i.imgur.com/0z6n2Yj.jpg
Reply
12-24-2014, 11:59 AM,
#2
RE: [WIndows7x64]Network statistics not pulsing properly
Slightly corrupted database, perhaps.
Reply
12-24-2014, 10:49 PM,
#3
RE: [WIndows7x64]Network statistics not pulsing properly
For some reason, the website started displaying proper values again.
Reply
12-31-2014, 03:34 PM,
#4
RE: [WIndows7x64]Network statistics not pulsing properly
Hi dullahan8,

Lack of bandwidth pulses is in 99.999% of the time a non-functional WinPcap on your computer. The client falls back on other methods so it can detect how much the network is being used, but it only pulses network info when it can tell whether it's internet or local network traffic (which it needs WinPcap for).

@micycle: seriously, cut it out the the "corrupted database" replies. It almost never is anything related to that, unless you treat your computer to regular hard resets.
Reply
01-03-2015, 11:26 PM, (This post was last modified: 01-03-2015, 11:28 PM by Anamon.)
#5
RE: [SOLVED] [WIndows7x64]Network statistics not pulsing properly
I'm having the same problem, but only since a while ago. My stats show 307GB upload and 2.39TB download, so it must have pulsed for some time. However, since I don't know how long, all my pulses show 0 Bytes upload and download. The local stats show 3.65TB down and 3.72TB up though, which sounds right (I set up a cloud backup service).

How could I tell if WinPcap is indeed the problem? I had WinPcap 4.1.3 installed all the time; reinstalling didn't make a difference. Other applications that require it work fine (e.g. Wireshark). The WhatPulse client (2.5) shows the list of network interfaces and seemingly correct information everywhere – it really just isn't pulsed. Might it be a client problem after all? (seeing as I probably stopped pulsing data transfer after a recent update of the client; nothing else about my setup or home network changed).

[Image: 1EyXI7Y.png]
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  WhatPulse on Ubuntu not recording network metrics [solved] Code-E 2 213 11-03-2021, 10:29 PM
Last Post: Code-E
  Ubuntu issues with network stats XploD 1 286 10-20-2021, 08:21 AM
Last Post: XploD
  Activity Throttled when pulsing gumdrops 0 178 10-02-2021, 03:16 PM
Last Post: gumdrops
  [SOLVED] WhatPulse Refuses to Start automatically. iisacc 11 13,033 08-23-2021, 09:45 PM
Last Post: Tealdragon204
  Network stats displayed / counted wrong MrElliwood 0 907 01-30-2021, 10:10 PM
Last Post: MrElliwood
  Error: "Network access is disabled." Jourei 5 2,024 01-20-2021, 07:01 AM
Last Post: penguin2233
Question 3.0 not tracking network stats on macOS numbermaniac 0 918 01-02-2021, 11:36 AM
Last Post: numbermaniac
  3.0 Mac Network Not Tracking mewturn 3 1,426 12-30-2020, 05:57 AM
Last Post: mewturn
  Portable Mode Network Recording ItsRiftzy 1 1,593 09-04-2020, 03:25 PM
Last Post: smitmartijn
  Pulsing not working properly! AmokOwe 4 2,187 08-30-2020, 09:56 AM
Last Post: AmokOwe

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)