Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
No Download counting on high speeds
#1
Hello!

I just found out if I download with full speed (1Gbit) Whatpulse stops counting the download...

I am using the newest Version.

Does someone has the same issue?
Reply
#2
(06-01-2020, 11:03 AM)iOChris Wrote: Hello!

I just found out if I download with full speed (1Gbit) Whatpulse stops counting the download...

I am using the newest Version.

Does someone has the same issue?
Yeah, same issue. Doesn't count speeds above like 300 Mbit/s or so.
Reply
#3
My Download/Upload doesn't count on any speedSad First it was week ago. i serched that it could be problem with WinPcap, I changed to Npcap and it started counting till today.
Any guess how to fix it?
Reply
#4
Same or similar issue here. Once you pass a certain speed it just stops counting, even if it slows down later on.
Only way to get it back on track seems to be a reboot.

I first noticed it yesterday, not sure how long it's been going on. Been having an unusual high number of crashes the past weeks/months as well.

(Running Win 10 Pro 64-bit, WhatPulse 2.8.4)

*edit*

I just noticed this thread https://whatpulse.org/forums/showthread.php?tid=7855
Will try switching to Npcap as mentioned above.

*edit*

I shut down WhatPulse, installed Npcap/uninstalled WinPcap and rebooted.
So far so good, it's working again! But haven't hit any good speeds yet, so we'll see Big Grin

*edit*

Nah, breaks again after a while Sad
Reply
#5
Fun fact that inside the client all the uploads and downloads are appears and counting but neither on geek Toggle nor on pulses - doesn't

[Image: 31088313_m.gif]
Reply
#6
The network interfaces seems to be independent on WinPcap as even on the portable version at work with no WinPcap installed it sees traffic, but it does not count any upload/download for that computer in the pulses. Interestingly the Owerview shows the numbers counted, just has 0 at unpulsed.
Reply
#7
It's getting pretty ridiculous.

Pulsed traffic last week: 426.41GB Download 244.93GB Upload

In reality? Downloaded 4.89 TB and uploaded 900GB.

I'd get premium if the shit actually worked.
Reply
#8
I eventually had to uninstall Npcap altogether, pretty sure it caused some weird network driver crash when reaching high speeds (NDIS.sys / event id 10400) which has yet to occur again after uninstalling it.
I've tried Googling a solution, but none has worked so far Sad

*edit*

I was in the wrong, the NDIS event id 10400 still occurs, but far far less.
Reply
#9
I wonder where the devs are.
This has been mentioned several times and never a reply.
Reply
#10
I've updated Windows 10 to build 2004 and Npcap tp 0.9997. It seems to work rather well for me now, but I haven't had a good opportunity to test speeds so can't be sure!
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Keys not counting NeonSynth 1 1,307 04-19-2021, 12:32 AM
Last Post: NeonSynth
Bug WIndows High CPU Usage necenzurat 15 15,174 01-17-2021, 12:08 PM
Last Post: smitmartijn
  Upload and download swapped Nick3252 1 2,901 07-22-2020, 08:02 PM
Last Post: abpop
  High CPU Usage - On wake-up ClayC 9 7,326 06-19-2020, 10:22 PM
Last Post: FamilienVater
  Heatmap On = High CPU Usage Dark_wizzie 3 4,462 03-19-2017, 07:28 AM
Last Post: Dark_wizzie
  Incorrect Network Upload/Download cahern7 11 12,643 11-21-2016, 07:13 PM
Last Post: smitmartijn
  [CLOSED] Java Games are not counting? iOChris 3 4,672 10-31-2016, 08:13 PM
Last Post: smitmartijn
  Connected to VPN Windows not counting anymore iOChris 1 3,661 10-27-2016, 12:57 AM
Last Post: Ruben_Koster
  [Linux] Inaccurate download numbers Frogging101 7 7,623 04-13-2016, 06:55 PM
Last Post: LukeLR
  CTRL+W Counting 00Eraser00 7 7,535 02-29-2016, 10:01 AM
Last Post: 00Eraser00

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)